Cajun Chicken Pasta
- Mitchel Keijzer
- 9 dec 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 13 jan
Zin in een romig, smaakvol gerecht dat snel op tafel staat? Deze Creamy Cajun Chicken Pasta is een perfecte combinatie van malse kip, pittige Cajunkruiden en een zijdezachte saus. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd of om indruk te maken op gasten.

Ingrediënten (5 Porties)
1 el. olijfolie
1 ui (in blokjes gesneden)
200 gram champignons (in plakjes)
1 paprika (in plakjes)
500 gram kipfilet (in blokjes)
1 el cajunkruiden
1 Zout naar smaak
500 gram pasta
500 ml kippenbouillon
100 gram Lichte roomkaas
1 Gehakte bieslook om te garneren
Bereiding
Verhit eerst de olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag. Voeg de rode ui, champignons en paprikareepjes toe en kook een paar minuten tot ze zacht zijn. Haal uit de pan en zet apart.
Voeg indien nodig wat meer olijfolie toe aan de pan en voeg dan je stukjes kip toe. Bak tot ze helemaal gaar zijn en niet meer roze, voeg dan de groenten toe samen met de cajunkruiden en zout naar smaak. Roer goed om te combineren.
Voeg vervolgens de pasta en kippenbouillon toe, dek de pan af en laat 15 minuten sudderen.
Roer de roomkaas erdoor om een dikke, romige saus te maken. Serveer onmiddellijk met gehakte bieslook om te garneren of voor je lunches later in de week. Geniet!
Voedingswaarde per portie:
Calorieën | 516 |
Totaal vet | 8g |
Totaal koolhydraten | 71g |
Eiwit | 38g |
Comments