Protein baked oats
- Mitchel Keijzer
- 9 dec 2024
- 1 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 13 jan
Op zoek naar een voedzaam en eiwitrijk ontbijt dat ook nog eens heerlijk smaakt? Protein baked oats zijn de perfecte keuze! Dit veelzijdige recept combineert havermout, eiwitten en gezonde ingrediënten in een warme, zachte en voedzame maaltijd. Ideaal voor sporters, liefhebbers van gezond eten of iedereen die op zoek is naar een makkelijk ontbijt dat energie geeft.

Waarom Protein Baked Oats?
Eiwitrijk: Ondersteunt spierherstel en groei.
Langdurige energie: Havermout bevat complexe koolhydraten die je langdurig een verzadigd gevoel geven.
Makkelijk en veelzijdig: Voeg jouw favoriete smaken en toppings toe.
Perfect vooraf te maken: Maak het de avond ervoor en verwarm het in de ochtend.
Ingrediënten (2 Porties)
100 gram haver
1/8 theel. zout
1/2 theel. bakpoeder
150 ml melk
1 eetl. ahornsyroop
1 theel. Protein Spread (Chocolate Hazelnut)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 ° C.
Meng in een kom de haver, wei-eiwit, zout en bakpoeder.
Voeg de melk en ahornsiroop toe en mix tot alles volledig gemengd is.
Verdeel het mengsel over twee kleine ovenvaste kommen of ovenschaaltjes en voeg dan een theelepel protein spread toe aan het midden van elke kom. Bedek met een beetje havermoutmengsel en bak gedurende 12 minuten.
Eenmaal gebakken, bedek met een wat gesmolten pindakaas en een snufje chocoladeschilfers. Geniet!
Voedingswaarde per portie:
Calorieën | 378 |
Totaal vet | 11g |
Totaal koolhydraten | 46g |
Eiwit | 21g |
Comments